Els catalans i els seus grans recursos

Els catalans tenen avui en dia una gran quantitat de recursos que exploten perquè la seva econòmica pugui créixer, però aquests recursos no són ni la meitat de tots els que posseeixen, per això, davant la crisi política i econòmica que s’està vivint en aquesta comunitat , convé que es pugui fer ús d’ells.
A Catalunya la seva gent sap molt bé el que té i amb que poden contra, la qual cosa és un gran avantatge, ja que l’important no és tenir molts recursos, sinó saber com utilitzar-los, i això és una cosa que saben molt bé els serrallers professionals de aquesta comunitat.
En el cas dels serrallers, aquests aben molt bé que a Catalunya és molt important la seguretat per als seus habitants, per això aquests fan ús de certes estratègies perquè aquests puguin contractar-los sempre, per aquesta raó sempre tenen molta feina.
Així com fan aquests professionals, també la resta dels catalans ha sabut utilitzar molts dels recursos que tenen disponibles per treure beneficis, un exemple d’això és l’activitat turística, i és que aquesta és una de les activitats econòmiques que té més explotació.
Potser és que el turisme, com és una activitat econòmica del sector de serveis, té moltes formes d’explotació i que cada quine com l’explota a la seva manera i en la mesura de les possibilitats, ha tingut tant èxit.
Amb el turisme es té un recursos de molta importància, ja que es tracta d’una activitat econòmica que si es desenvolupada de la forma adequada, pot portar molts beneficis econòmics, com passa en l’actualitat, on els catalans treuen molt profit.

Els recursos naturals, els millors

És cert que a Catalunya s’ha tingut una molt bona política d’explotació dels recursos que tenen per consolidar l’activitat turística, i això es aplaudeix, però també és cert que això gràcies al fet que es disposa de bons recursos, com els naturals.
El fet de tenir Catalunya una ubicació geogràfica privilegiada l’ajuda molt, i és que es tracta d’una comunitat que compta amb accidents geogràfics molt bonics i de gran interès turístic, com ho són les seves platges, la Costa Daurada, la Costa Brava, que són boniques.
També a Catalunya hi ha moltes muntanyes, la qual cosa és un gran contrast i que fa que sigui una comunitat on no només es pugui gaudir d’un tipus de paisatges, la qual cosa la fa atractiva perquè d’aquesta manera es pot cridar l’atenció de molts tipus de turistes.

Els recursos naturals no ho són tots

És veritat, Catalunya és privilegiada amb la seva naturalesa, les seves bonics paisatges de muntanyes i de platges, però Catalunya té per oferir molt més que això, i és que aquesta és una comunitat que compta amb altres recursos, entre ells la seva arquitectura, el seu art.
A Catalunya es compta amb una gran quantitat de monuments arquitectònic, molts de l’era antiga, altres una forta representació del modernisme, de manera que una altra vegada es tenen recursos que són de gran interès i que tenen molt bon contrast.